Implantati - zobni vsadki

Implantati - zobni vsadki

07.05.2012

Tretji zob v enem dnevu…

Implantati ali zobni vsadki nadomeščajo manjkajoče zobe ali služijo kot sidro proteze pri brezzobih čeljustih. Sam postopek v sodobnem zobozdravstvu ne pomeni več nekaj nenavadnega, ampak postajajo vsadki izbor zdravljenja v večini primerov nadomeščanja vrzeli, tudi v naši zobni ordinaciji v Škofja Loki. Z njimi estetsko nadomestimo manjkajoči zob, hkrati pa preprečimo resorbcijo kosti in premik sosednjih zob, ki bi se sicer pojavili ob izgubi zob. Pacienti prihajajo k nam iz okolice Škofja Loke, zaradi bližine pa imamo prav tako veliko pacientov iz Ljubljane (20km), Kranja (10km) in ostalega področja celotne Gorenjske.

Prednosti:

  • Implantat daje občutek lastnega zoba, omogoča funkcionalen ugriz in normalno čiščenje,
  • neboleč postopek,
  • odpade nepotrebno brušenje zdravih zob pri nadomeščanju vrzeli, kar je potrebno pri izdelavi klasičnih veččlenskih mostov,
  • preprečujejo resorbcijo kosti, ki se normalno dogaja na mestu vrzeli,
  • omogočajo fiksiranje snemno protetičnih izdelkov tudi pri brezzobih čeljustih,
  • vsadek je iz biokompatibilnega titana, ki ga telo popolnoma sprejme in se vgradi v kost kot običajna zobna korenina in je tudi manj privlačno za bakterije kot normalno vitalno zobno tkivo.

Oglejte si naš cenik, stopite v kontakt z nami, ali pa se kar naročite.

 
 
 

Kje smo?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.