Neža uspešno pretekla svoj 9. maraton - San Diego

Neža uspešno pretekla svoj 9. maraton - San Diego

07.06.2011

San Diego 6.6.2011

Že naslednji dan po prihodu v San Diego in prijetnem sprejmu Naje in Alexa, me je čakalo 42km teka. Ko sem se pred meseci prijavila na zobozdravstveni kongres tu, sem se zelo razveselila novice, da se le en vikend prej tu odvija maraton. Logicno je temu sledila takojsna priprava in sklep, da »na tega se bom zares pripravila«, potem so pa tedni kar minevali. 4-5x tednsko sem uspela narediti jutranji tek pred delom z kužkoma, vikende sem pa raje namenila plezanju, tako da sem se zaradi pomanjkanja daljših tekov, na štart maratona odpravila kar z cmokom v grlu. Zanimivo je, da je bil štart že ob 6.15 zjutraj (kar je bilo idelano za moj »jet lag«, saj sem bila že ob 4h pokonci) in ko sem stala v štartnem prostoru skupaj z 10.000 maratonci in še 40.000 tekači, ki so se podali na polmaraton, sem končno začutila tisto prijetno vznemirjenje, kot na vsakem štartu maratona in ob taktih rock'n'rolla se je vse kupaj začelo. Zanimvo pri tem maratonu je, da je skoraj na vsako miljo ob progi postavljen oder in te tako različne skupine z glasbo spodbujajo vse tekače. Vzdušje je bilo res enkratno, tako da so noge tekle kar same od sebe. Nekje na 15km sem začela čutiti pomanjkanje daljših tekov in utrujenost v mišicah, ampak pričakovana »kriza« kar ni prišla in sem v bistvu res celo progo uživala, tudi v tem da se trudim in vztrajam. Spodbujanje Naje in Alexa tik pred prihodom v cilj, občutek da sem ponovno uspela premgati samo sebe in zadovoljstvo ob doseženem času- 3 ure in 41 minut, vse to se ob prihodu v cilj poveže v močna čustva in predvsem veliko srečo in tudi zato rada tečem maratone!

Sledil je zaslužen odhod na plažo in namakanje nog v Pacifku, zvečer pa pravi ameriški BBQ, ki sta ga pripravila Naja in Alex. Sledi nekaj dni oddiha, potem se pa že veselim kongresa!

 
 
 
 

Kje smo?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.