OBVESTILO

 

Ustna nega okoli mostičkov in implantatov (zobnih vsadkov)

Ustna nega okoli mostičkov in implantatov (zobnih vsadkov)

Ustna nega okoli protetičnih nadomestkov (implantati, prevleke…) je zelo pomembna, ne samo za njihovo obstojnost, ampak tudi za zdravje vseh tkiv, ki npr. implantat obdajajo. Zdrava sluznica okoli implantata pomeni zdravo kost, to pa dolgo trdnost implantata. Zato mi paciente, po končanem protetičnem zdravljenju naučimo pravilno vzdrževati oziroma čistiti nove zobe.

V splošnem velja, da ko zaključimo z osnovnim čiščenjem zob in medzobnih prostorov, moramo nekaj časa nameniti še čiščenju mest pod mostički in mest okrog zobnega vsadka (implantata). V obeh primerih je že za osnovno čiščenje zaradi zagotavljanja visokega nivoja ustne higiene izjemno priporočljiva uporaba električne zobne ščetke (npr. Sonicare). Z električno ščetko tako že pri osnovnem čiščenju lažje dosežemo težko dostopna mesta, in ščetine sežejo tudi nekaj mm pod protetični nadomestek. Vseeno pa je treba na koncu čiščenje dopolnit še z uporabo posebnih interdantalnih ščetk (brez kovine), za čiščenje “medzobnih” prostorov okoli implantata ali pa z posebno zadebeljeno nitko za čiščenje pod protetičnimi nadomestki.

K zobozdravniku pridemo z željo po lepih in zdravih zobeh. Ko je zdravljenje končano in nam zobozdravnik nadomesti izgubljen zob ali več njih z eno od protetičnih rešitev, imamo ponovno občutek zdravega in popolnega nasmeha. Naj tako tudi ostane!

Oglejte si še storitve, ustna higiena, preventiva.

 
 
 

Kje smo?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.