OBVESTILO

 

Interdentalne ščetke za čiščenje medzobnih prostorov

Interdentalne ščetke za čiščenje medzobnih prostorov

Za dobro ustno higieno ne zadostuje samo uporaba zobne ščetke, ampak je potrebno (vsaj zvečer) še dodatno poskrbeti za odstranitev oblog iz prostorov med zobmi, kamor ščetine zobne ščetke ne sežejo! Za to se priporoča uporaba interdentalnih ščetk, v najstniških letih pa uporaba zobne nitke.

Ko pacientom v naši ordinaciji demonstriramo pravilno čiščenje in se ob naslednjih obiskih pogovarjamo o spremembi navad, največkrat dobimo odgovor, da »tistih malih ščetk pa ne dobim vmes«…S tem se ne strinjamo. Z pravilno uporabo in izbiro primerne velikosti ščetke (ki vam jo svetujemo ob navodilih in demonstraciji), te ščetke dosežejo še tako majhne prostore, ki ob slabi higieni lahko postanejo velik problem!

Pomembno je, da medzobno ščetko vstavite v medzobni prostor in vzporedno z nivojem dlesni ščetko pomaknete noter in ven. Ponovno boste to najlažje storili pred ogledalom, ker se le tako lahko prepričate, da je ščetka pravilno postavljena in ne boste imeli problemov z zatikanjem ali zvijanjem ščetke. Ščetko lahko po uporabi splaknete pod tekočo vodo in jo uporabite večkrat, ko pa postanejo ščetine izrabljene (ponavadi, ko jo uporabimo okoli 5-10x) pa zamenjamo samo glavo!

 

Medzobna ščetkaInterdentalne ščetke

Če niste navajeni na uporabo interdentalne ščetke, bo na mestih z slabšo higieno dlesen zakrvavela, morda bo tudi malo boleče, vendar naj vas to ne prestraši! To je dober znak, da je na tem mestu dlesen vneta zaradi običajnega nabiranja plaka (ostankov hrane). Dlesni krvavijo le, če so vnete zaradi nabiranja zobnih oblog – bakterij. Kar nekaj pacientov je pred prihodom k nam mislilo, da dlesen pač vsake toliko časa zakrvavi, ampak ZDRAVA DLESEN NE KRVAVI! Kravenje dlesni je znak vnetja, ki lahko kasneje vodi v parodontalno bolezen. Zato vedno svetujemo- kjer dlesen ob čiščenju zakrvavi, je znak da je dlesen vneta in tam je treba samo še bolj temeljito čistiti! Boste videli, že v nekaj dneh bo čiščenje postalo prijetno, dlesen zdrava in izkušnja, ki ste jo doživeli ob prvi uporabi bo izginila!

Ker želimo, da imajo naši pacienti zdrave zobe in obzobna tkiva, želimo da dobijo občutek, da v bistvu če ne očistijo medzobnih prostorov, zobje niso čisti! In z vsakodnevno uporabo to postane navade in nam vzame vedno manj časa, učinek na zdravje naših ust pa je velik.

Pa ne pozabite - LE ZDRAVI ZOBJE SO LEPI ZOBJE!

Oglejte si še storitve, ustna higiena, preventiva.

 
 
 

Kje smo?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.